Premijer liga BiH: Sloboda sa optimizmom dočekuje lidera, Željo ide na pobjedu u Vitezu

Nakon pauze zbog nastupa reprezentacije u kvalifikacijama za odlazak na Mundijal, ovog vikenda nastavlja se bh. nogometno prvenstvo. Tri utakmice 16. kola Premijer lige igraju se u subotu, dok su tri na programu u nedjelju. Derbijem današnjeg programa okitio se dvoboj Slobode i Zrinjskog na Tušnju.

Domaći su u prošlom kolu osvojili bod na Grbavici. Stoga aktuelnog prvaka i lidera dočekuju sa dosta optimizma. U prilog crveno-crnima ide i statistika koja je na njihovoj strani.

“Prateći statistiku, a bavim se mnogo njom, za ovu utakmicu znam da je negativna tradicija Zrinjskog na Tušnju. Prema tome i oni trebaju razmišljati da se Sloboda diže i siguran sam da će oni koji dođu na Tušanj imati šta vidjeti. Riječ je o ekipama koje se taktički nadigravaju, imaju dobre pojedince”, kazao je strateg Slobode Vlado Jagodić koji će biti lišen usluga Samira Merzića.

Ostali igrači su u konkurenciji. Također, domaći se nadaju i velikoj podršci sa tribina.

Gosti iz Mostara u grad soli dolaze s namjerom da nastave dobru seriju. U dosadašnjih 15 odigranih utakmici Plamići su upisali deset pobjeda, četiri remija i samo jedan poraz.

“Odlično smo radili u Međugorju.Vjerujem da, ako to prenesemo na teren, možemo očekivati dobar rezultat. Nemamo ‘kartoniranih’ igrača, a osim manjih problema koje s povredama imaju Stojkić i Katanec, svi momci su spremni i željni igre”, naglasio je prvi šef struke Zrinjskog Vinko Marinović.

Vitezu na megdan stiže Željezničar. Domaći podvlače kako respektuju tim sa Grbavice. Ipak, imaju svoje adute u ovom okršaju. Izabranici Slavena Muse pokušat će doći do povoljnog rezultata. S druge strane, Plavi sa Grbavice su pod imperativom pobjede. Previše su kiksali u dosadašnjem dijelu prvenstva i doveli su se u situaciju da je trijumf neophodan.

“Ovo je izuzetno bitna utakmica za nas i mora se dobiti na bilo koji način. Ne samo da bismo im se revanširali za poraz na Grbavici, nego i radi mira na tabeli. S tri boda ostajemo u borbi za vrh i to je sada primarni cilj. Doći će do malih rokada, bilo je igrača kojima nismo bili zadovoljni u ovom periodu”, podvukao je Slavko Petrović trener Željezničara.

Radniku na noge dolazi Metalleghe. Trener domaćih Nebojša Milošević u svom izlaganju je istakao da je pauza od petnaest dana u prvenstvu iskorištena kako bi se igrači odmorili i spremili za kraj polusezone, kao i da bi se nedostaci u igri otklonili, a dobre stvari poboljšale. Trener Radnika je dodao da su igrači spremni za utakmicu sa Metallegheom i da će dati svoj maksimum.

Goste iz Jajca će u ovom sudaru sa klupe predvoditi novi trener Mato Neretljak koji je naslijedio Nermina Bašića.

Parovi i satnica:
Subota
Sloboda – Zrinjski 13:00 sati
Vitez – Željezničar 13:00 sati (prijenos na Moja TV)
Radnik – Metalleghe 13:00 sati
Nedjelja
Sarajevo – Mladost DK 13:00 sati (prijenos na Moja TV)
Olimpic – Krupa 13:00 sati
Široki Brijeg – Čelik 16:00 sati (prijenos na BHT1)

161119008-1_xl

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*