Krupa bolja od Olimpica, Sarajevo savladalo Mladost

Nogometaši Sarajeva na Koševu su pobijedili ekipu Mladosti sa 4:3 (4:1) u 16. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Strijelci za Sarajevo, u trećoj uzastopnoj i sedmoj ovosezonskoj  pobjedi,  bili su Nermin Crnkić u 11. i 45 , Amer Bekić u 15. i Anel Hebibović u 22. minuti, dok su golove  za Mladost  postigli  Aladin Šišić u 33.  i Dejan Maksimović u 48. i 83. minuti.

Nogometaši Sarajeva od samog početka susreta krenuli su agresivno ka golu protivnika  što je rezultiralo ranim i ubjedljivim vodstvom već na otvaranju utakmice.

Nermin Crnkić je u 11. minuti oduzeo loptu na sredini terena  i sjajnu solo akciju završio golom za vodstvo Bordo tima.

Samo četiri minuta kasnije rezultat je povećao Amer Bekić, na asistanciju kapitena Harisa Duljevića. Isti igarač  bio je asistent i kod trećeg gola Sarajeva kojeg postigao Hebibović u 22. minuti.

Ubjedljivo vodstvo Sarajeva smanjio je Šišić u 32. minuti, nakon lijepe akcije na asistenciju Sinana Ramovića.

Do odlaska na odmor nogometaši Sarajeva su uspjeli da  postignu i četvrti gol, a u strijelce se po drugi put upisao Crnkić, koji je kaznio grešku gostujućeg golmana Adnana Hadžića.

U nastavku susreta ekipa Mladosti uzvratila je domaćinima  znatno boljom igrom i sa dva gola Dejana Maksimovića u 48. i 83.   smanjila rezultat, ali do kraja gosti nisu uspjeli da naprave potpuni preokret i dođu do boda na Koševu.

U narednom kolu nogometaši Sarajeva gostuju protiv Metalleghea, dok Mladost dočekuje Olimpic.

Krupa bez većih problema slavila portiv Olimpica

Olimpic je na Otoci dočekao Krupu sa željom da pobjedom se uključi u borbu za opstanak. Međutim dva penala i crveni karton su poremetili planove Vukova sa Otoke, a Krupa je upisala sigurnu pobjedu.

Olimpic je utakmicu počeo ambiciozno sa novim trenerom Darkom Dražićem koji zbog administrativnih problema nije mogao sjediti na klupi Vukova. Domači su stvorili nekoliko izglednih šansi na početku, a penal za Krupu u 17. minuti poremetio je igru Olimpica. Strijelac sa bijele tačke bio je Milutinović.

Domaći su krenuli još motivisanije prema golu Krupe, ali još jedan penal i crveni karton za Bojana Regoju u 32. minuti ugasio je sve nade. Najbolji strijelac gostiju Koljić bio je precizan sa 11 metara. Do kraja poluvremena Krupa je još agilnije krenula prema golu Olimpica, ali nije bilo promjene rezultata.

Olimpic je krenuo po brzi gol u drugom poluvremenu, a trener domaćih je izvršio neke taktičke promjene u ekipi. To nije donijelo mnogo promjena, a gosti su svoj treći gol postigli u 50. minuti i riješili pitanje pobjednika. Milanović je centrirao sa lijeve strane, a Ljubenović je bez problema zatresao mrežu domaćina.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*