Inicijativa za Stolac danas podnosi urgenciju Tužilaštvu BiH

Advokat Inicijative za Stolac Mujo Gec predaće danas u 10 sati Tužilaštvu BiH urgenciju u kojoj će zatražiti hitno postupanje po kaznenim prijavama koje je Inicijativa podnijela protiv predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac, saopšteno je iz Inicijative za Stolac.

U saopštenju se navodi kako su kaznene prijave protiv predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac Ivana Perića podnesene 26. septembra, sedam dana prije izbora, kao i 7. oktobra kada je dostavljena i ukupna dokumentacija vezana za pravnu osnovu kaznene prijave.

Iz Inicijative navode kako Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona vrijedno radi, ali samo na optužnicama protiv članova Inicijative te da sporost Tužilaštva BiH nije slučajna.

“Napominjemo da je prethodno podnesena i pritužba na rad Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona Visokom sudskom i tužilačkom vijeću. Pritužba se odnosi na pristrasnost tužioca Spomenka Jukića koju pokazuje pri radu na predmetu formiranom nakon izbora u Stocu. Neprofesionalnost tužioca Jukića mora biti predmet ozbiljne istrage”, smatraju u Inicijativi za Stolac.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*