Večer arhitekture u Tuzli

Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini i Međunarodna galerija portreta Tuzla, u srijedu 30.11.2016.godine, organiziraju “Večer arhitekture u Tuzli” – skup arhitekata Tuzlanskog kantona.
U sklopu programa “Večeri arhitekture u Tuzli” , u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla, u srijedu 30.11.2016. godine, u 20:00 sati bit će otvorena izložba “Collegium artisticum 2016- Arhitektura”.
Izložba je otvorena do 5.12.2016.godine, a ulaz je slobodan.
Izložba Collegium artisticum 2016 – Arhitektura je tradicionalna godišnja izložba najboljih arhitektonskih ostvarenja u BiH.
Otvaranju izložbe će prethoditi službeni dio programa za arhitekte – tribina sa početkom u 18:00 sati.
U službenom dijelu programa arhitektima Tuzlanskog kantona bit će predstavljen rad i planovi Asocijacije arhitekata u Bosni i Hercegovini.
Predsjednik Upravnog odbora AABH Vedad Islambegović će prezentirati Plan aktivnosti Asocijacije arhitekata u BiH i online aplikaciju “Cjenovnik arhitektonskih usluga”.
Radna grupa mladih arhitekata, aktivnih u Tuzli, detaljno će predstaviti plan aktivnosti AABH za Tuzlu.
Održat će se i kratka prezentacija o višednevnom, arhitektonskom festivalu “Dani arhitekture” koji se već devet godina održava u Sarajevu a u planu je da se sličan događaj, naredne godine, organizira i u Tuzli. Arhitekti će biti upoznati i sa REVIT/ BIM softverima i tečajevima računarske obuke za arhitekte koje će AABH organizirati u narednoj godini u svim gradovima BiH u kojima se ukaže interes.
Nakon otvaranja izložbe planirano je koktel druženje koje će pratiti izlaganje brendova iz građevinske industrije koji su i sponzori događaja.
Svoj proizvodni program i novitete predstaviti će firme:
– TECE – vodeći brend na tržištu inteligenentnih sustava u kućanstvu – sanitarna tehnika, cijevni sustavi i sustavi odvodnje;
– STO Bojorad – zastupnik austrijskog brenda STO – fasadni sustavi, unutarnje boje, epoksidni podovi i premazi;
– YTONG – brend firme Xella BH d.o.o. – sinonim za porobeton sa širokom paletom proizvoda koji se nadopunjuju i čine jedinstven sistem gradnje.

(decor in/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*