Napravite sami: Prirodne maske za suhu kožu

Imate li suhu kožu? Ako je tako onda ste se sigurno upoznali s nekoliko tegoba kao što je zatezanje kože, svrbež i crvenilo.

Prirodne maske za suhu kožu jedno su od rješenja s kojim će se koža na licu oporaviti, biti će dovoljno mekana i opet će zablistati Na tržištu postoje razni preparati namijenjeni za suhi tip kože, a možete se odlučiti i za prirodne maske koje možete napraviti sami. Važno je da budete dosljedni u onome što radite i ne odustajete već na početku. Ako ste se odlučili za prirodne maske vrijeme je da krenete u nabavku.

Maske za suhu kožu uključuju nekoliko različitih namirnica poput pivskog kvasca, meda, žutanjka i banane. Sa svakom od tih namirnica možete napraviti najbolju masku za svoje lice i uskoro očekivati pozitivne rezultate. Odlučite li se za pivski kvasac pomiješajte ga s mlijekom i napravite gustu smjesu koju treba nanijeti na lice i ostaviti da djeluje 15 minuta te isprati. Maske za suhu kožu podrazumijevaju kombinaciju brašna, meda i žutanjka. Dodajte 4 male žlice meda, 2 male žlice brašna i jedan žutanjak. Sve dobro promiješajte i umasirajte na lice.

Ostavite masku deset minuta i nakon toga isperite Maska od banane isto je dobra i učinkovita za njegu suhe kože koja će koži pružiti potrebnu količinu hidratacije. Usitnite bananu i pomiješajte ju s malo maslinovog ulja. Prirodne maske za suhu kožu najbolje su rješenje ako niste sigurni u sastojke koji se nalaze u gotovim preparatima. S domaćim maskama ste sigurni što dobivate i koji se sve sastojci u njima nalaze. Tako nećete pogriješiti ako napravite smjesu od kupusa. Kupus prvo usitnite i potom kuhajte u malo mlijeka.

Nakon što postigne sobnu temperaturu nanesite smjesu na lice i ostavite ju da djeluje 15 minuta i potom uklonite. Masku možete nanositi jednom tjedno kako bi što prije imali pozitivne rezultate i kako bi mogli zaboraviti na osjećaj zatezanja te ne razmišljati o tome da bi mogli dobiti bore prije vremena. Svatko može birati između brojnih preparata na tržištu od kojih većina nije povoljna i prirodnih maski napravljenih od raznih namirnica. Sve je stvar slobodnog izbora i onoga što više volite i čemu više vjerujete.

(Vijesti.ba / NN)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*