Zbog saobraćajne nesreće kod Tuzle obustavljen saobraćaj

Zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina došlo je do potpune obustave saobraćaja.

Iz BIHAMK-a je saopćeno kako je do potpune obustave saobraćaja došlo mjestu Banj Brdo, na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina.

Navedeno je također kako se saobraćaj na putevima u BiH odvija pretežno po mokrom kolovozu, te da je frekvencija vozila umjerena.

Vozačima na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrenuta je pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja, te da je bez obzira na vremenske uslove, posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na mjestima izvođenja sanacionih radova saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvojeni su magistralni putevi M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Tuzla-Priboj.

Zbog radova na području Hrvatske, vozači su upozoreni na svakodnevne gužve i duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*