Bernardić naslijedio Milanovića na čelu SDP-a Hrvatske

Davor Bernardić osvojio je 66,32 odsto glasova, a Ranko Ostojić 33,68 odsto u drugom krugu izbora za predsjednika SDP-a u Hrvatskoj, pokazuju prvi nezvanični rezultati obrađenih 12.248 glasova. Hrvatski mediji nezvanično saznaju da je odziv manji nego 19. novembra kada je u prvom krugu izašlo nešto više od 18.000 birača. Bernardić je i tada osvojio dvostruko više glasova nego Ostojić.

Glavni odbor SDP-a raspisao je 24. septembra unutarstranačke izbore za predsjednika stranke zbog ostavke njenog lidera Zorana Milanovića. Milanović je tada rekao da se više neće kandidovati na ovu dužnost zbog poraza SDP-a na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 11. septembra. Davor Bernardić (36) rođen je u Zagrebu gdje je diplomirao fiziku na Prirodno-matematičkom fakultetu, a u politiku je ušao u 18-toj godini. Od 2008. do 2010. obavljao je dužnost predsjednika Foruma mladih SDP-a Hrvatske, a dvije godine kasnije pobijedio je na izborima u trci za predsjednika Gradske organizacije SDP-a Zagreb, prenosi Index.hr.

Aktuelni predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, nije glasao ni u drugom krugu unutarstranačkih izbora, javio je N1. Osim Milanovića na izbore nije izašao ni Tonino Picula.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*