Radnici TTU-a neće dozvoliti nadležnim ulazak u krug fabrike

Nekadašnji radnici Tvornice transportnih uređaja Tuzla u stečaju danas su na zboru donijeli odluku da neće nikome od nadležnih dozvoliti ulazak u krug fabrike, dok dok im se ne uveže radni staž i ne  uplati 8 neisplaćenih plata.

Sačekat će, kažu,  20.decembar za kada je ponovo najavljena  prodaja  fabrike. Podsjetimo, Elektroprivreda BiH i RMU Banovići  će dokapitalizirati novoosnovano zajedničko društvo TTU Energetik d.o.o. Tuzla sa 6,64 mil KM, o čemu će odlučiti skupštine dioničara dva društva. Ulaganje će EP BiH i RMU Banovići izvršiti u omjeru koji odgovara njihovom učešću u osnovnom kapitalu TTU Energetik  80%, odnosno 20%.

Za iznos vrijednosti investicionih ulaganja društvo TTU Energetik će povećati osnovni kapital društva, koji je prilikom osnivanja iznosio 10.000 KM, a rok za realizaciju odluke o dokapitalizaciji je 30 dana.

Ova aktivnost usklađuje se sa terminom prodaje imovine TTU d.d. u stečaju čije će nekretnine i potrebna oprema biti kupljeni kako bi TTU Energetik mogao početi obavljati svoju djelatnost.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*