Ordagić: Interesovanje postoji, ali još ništa nisam potpisao

Idućeg ljeta ugovor sa tuzlanskom Slobodom ističe „vezisti“ Ameru Ordagiću i već postoji interes brojnih klubova koji bi ga željeli vidjeti u svom dresu.

Ovih dana spominje se da će Ordagić karijeru nastaviti u Južnoj Koreji, što ovaj nogometaš nije ni potvrdio, ali ni demantovao.

– Nemam menadžera, ali je i do mene došla informacija da je jedan klub iz Južne Koreje poslao Slobodi zanimljivu ponudu. Što se mene tiče, znam da postoji interes više klubova, ali sa mnom još niko nije razgovarao, niti sam išta potpisao – izjavio je Ordagić za Fenu.

Sportski direktor kluba Denis Karić izjavio je za pojedine medije da je s Korejancima sve dogovoreno i da će utakmica protiv Krupe biti posljednja koju će Ordagić odigrati za Slobodu.

– Ne znam šta je izjavio sportski direktor, ali se nešto i ja pitam. Svakako da želim karijeru nastaviti u inostranstvu, a za odlazak moraju se poklopiti moje i želje Slobode i nekog novog kluba. Znači, za sada ništa nije definitivno odlučeno. Vjerovatno ćemo nešto konkretnije znati nakon utakmice s Krupom koja je sada prioritet svih nas u klubu – kaže 23-godišnji igrač tuzlanskog kluba.

Svojevremeno se pisalo da je za Ordagića zainteresovan splitski Hajduk.

– To su pojedini mediji malo napuhali, jer nije bilo kontakata sa Splićanima, a ni s menadžerima – kaže Ordagić.

Sloboda u subotu prvi dio sezone završava utakmicom protiv Krupe, koja je Tuzlacima do sada nanijela najteži poraz u Premijer ligi (3:0). Tada je ekipu vodio trener Husref Musemić, dok njegov nasljednik Vlado Jagodić nema poraza u osam prvenstvenih utakmica koliko je bio u ulozi šefa stručnog štaba „crveno-crnih“.

– Krupa nam je ostala dužna, ali vara se svako ko očekuje laganu utakmicu i sigurnu pobjedu. Naš protivnik je dobra mlada ekipa, koja je željna dokazivanja. Na Tušnju smo mi favoriti, a pobjeda nam je imperativ da bismo ostali među kandidatima za Ligu prvaka i Evropu. Ako budemo pravi, pobjedom ćemo završiti ovu za Slobodu veoma uspješnu godinu – zaključio je Ordagić.

(FENA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*