Predstavnički dom FBiH o rebalansu budžeta Federacije

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas će vanredno zasjedati radi razmatranja odluke o rebalansu ovogodišnjeg budžeta Federacije BiH, te predloženim izmjenama i dopunama o njegovom izvršenju.

Poslanici će se po hitnom postupku očitovati i o prijedlogu poslanika Ismeta Osmanovića za izmjene Zakona o Komisiji za vrijednosne papire.

Dokument okvirnog budžeta Federacije BiH za naredni dvogodišnji period uvršten je u dnevni red sjednice, na kojoj je predviđeno i izjašnjavanje o izmjeni Zakona o sistemu i poboljšanju kvaliteta, sigurnosti i akreditaciji u zdravstvu.

U nacrtu su novi federalni zakoni o računovodstvu i reviziji, o bankama i Agenciji za bankarstvo te zakon o izmjenama i dopunama postojećeg zakona o tržištu vrijednosnih papira.

Nakon vanredne sjednice, planirano je da Predstavnički dom u srijedu nastavi jednu od ranije započetih redovnih sjednica. Preostalo je razmatranje predloženih izmjena zakona o upravljanju otpadom, o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja i o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje u Federaciji BiH.

Pred poslanicima će se naći i prijedlozi zakona o upravljanju državnim kapitalom u privrednim društvima, te o nedopuštenom oglašavanju i o poljoprivrednoj organskoj proizvodnji.

BHTR

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*