Sarajevo: Dvodnevna sjednica VSTV-a BiH

Redovna sjednica Visokog sudskog i tužilačko vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) bit će održana danas i sutra u Sarajevu. Između ostaloga, bit će razmatrani Zakon o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i Informacija o nacrtima budžeta pravosudnih institucija za 2017. godinu.

Prijedlogom dnevnog reda predviđeno je i razmatranje informacije u vezi s izradom Komunikacijske strategije, kao i Poslovnika VSTV-a, potvrđeno je Feni iz ove institucije.

Jedna od tačaka dnevnog reda odnosi se na ocjenjivanje rada sudija Suda Bosne i Hercegovine, koji su kandidirani u postupku imenovanja na poziciju predsjednika ovog suda.

Kako je planirano, članovi Vijeća bi se trebali očitovati u vezi s utvrđivanjem liste prijedloga kandidata za Ustavni sud Federacije BiH.

Na sjednici će, prema ustaljenoj praksi, biti donesene odluke o imenovanju određenog broja nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Kako je Feni kazala glasnogovornica VSTV-a Marjana Popović, u prvom dijelu zasjedanja bit će razgovarano i o unapređenju uvjeta za medijsko izvještavanje sa sjednica Vijeća. Planirano je i druženje članova VSTV-a i novinara koji izvještavaju o sjednicama i, generalno, o radu VSTV-a, što će biti upriličeno tokom prve pauze, prvog dana zasjedanja.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*