Predsjedništvo BiH podijelilo 24.000 KM interventnog novca

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine u posljednjem dijeljenju sredstava za interventno korištenje tekuće budžetske rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2016. godinu podijelilo je 24.000 KM.

Izetbegović je odobrio 2.000 KM Centru za postkonfliktnu pravdu iz Sarajeva kao podršku i pomoć za rad “Muzeja zločina protiv čovječnosti i genocida 1992-1995”.

Ovaj put najviše je podijelio Dragan Čović. On je odobrio7.500 KM Franjevačkom samostanu Plehan “Crkva sv. Marka Evanđelista” -Derventa, za realizovanje projekta uređenja nove kuhinje, izrade ostave i vešeraja u sklopu samostana, 5.000 KM Župi Svetog Marka Evanđeliste – Gradačac kao finansijsku podršku za organizovanje manifestacije “Antunovo u Gradačcu”

Na račun Župe Rođenja Blažene Djevice Marije – Kotor Varoš otišlo je 2.500 KM za dovršetak i izgradnju u ratu oštećene crkve i župne kuće u Sokolinama.

Zakladi za pružanje pravne pomoći pripadnicima braniteljske populacije Mostar, za podršku u daljem radu, bit će uplaćeno  5.000 KM dok je 2.000 KM dobilo Udruženje roditelja, djece i osoba sa posebnim potrebama Orašje za realizovanje projekta ugradnje sistema grijanja u zgradi “Centar za rehabilitaciju”.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*