Legendarnom Ljubiši Samardžiću hitno operiran tumor na mozgu

Ljubiša Samardžić vodi svoju najtežu bitku. Legendarni glumac u subotu ujutro hitno je operiran u Kliničkom centru Srbije. Srpski mediji pišu kako mu je odstranjen tumor na mozgu i kako je za dlaku izbjegao smrt, ali ističu i da je operacija protekla dobro te da rani poslijeoperacijski period protječe u skladu s liječničkim predviđanjima.
Osamdesetogodišnji glumac sada je izvan životne opasnosti, o njemu se brine najbolji liječnič­ki tim koji sve vrijeme prati njegovo stanje. Ljubiša Samardžić, prenose mediji, smješten je na odjelu intenzivne njege Kliničkog centra Srbije, a predviđa se da će se dugo oporavljati od operacije.

Cijela priča počela je prije otprilike tri sedmice, kada se glumac požalio na zdravstvene probleme. Kako oni nisu prestajali, primljen je u bolnicu, gdje je ustanovljeno da ga se mora hitno operirati.

– Ljubiša Samardžić u subotu ujutro bio je prvi na redu za operaciju, a hirurški zahvat na mozgu izveden je uspješno – rekao je izvor iz Kliničkog centra Srbije novinarima časopisa Alo.

Uz bolesnoga glumca cijelo vrijeme bila je njegova supruga Mira, s kojom ove godine slavi pedesetu godišnjicu braka.

 

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*