PIK o situaciji u BiH, danas sastanak sa članovima Predsjedništva BiH

Politički direktori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIK) sastali su se juče u Sarajevu kako bi na dvodnevnoj sjednici razmatrali trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini. Danas se politički direktori sastaju sa članovima Predsjedništva BiH.

Upravni odbor PIK-a danas će sa članovima Predsjedništva BiH razgovarati o prioritetima koji stoje pred Bosnom i Hercegovinom.

Nakon završetka sjednice političkih direktora Upravnog odbora, danas poslijepodne, planirano je obraćanje Valentina Inzka, visokog predstavnika u BiH i Brucea G. Bertona, prvog zamjenika visokog predstavnika.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko ranije je rekaoda će situacija u Federaciji BiH biti jedna od tema o kojima će se razgovarati na ovom sastanku PIK-a, a tada je ocijenio da Federalni parlament treba početi funkcionirati u punom kapacitetu.

On je tada pozvao i političke lidere u Federaciji BiH da deblokiraju rad ovog zakonodavnog tijela, naglašavajući da je već nekoliko mjeseci rad oba doma parlamenta onemogućen zbog nepostojanja konsenzusa u pogledu određenih zakonodavnih pitanja.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*