“LegeArtis”: Počele pripreme za Novogodišnji gala koncert

Članovi GUD “LegeArtis”, su počeli pripreme za održavanje tradicionlanog Novogodišnjeg koncerta, koji se svake godine održava u BKC TK.

Za razliku od prethodnih godina, kada su Novogodišnje koncerte održavali sa jednim gostujućim ansamblom, ove godine su se odlučili da pozovu sve  prijatelje, pjevače i instrumentaliste koji su zajedno sa njima  obogaćivali kuluturnu scenu kako Grada Tuzla i Tuzlanskog kantona, tako i šire.

Ove godine koncert nosi naziv NOVOGODIŠNJI GALA KONCERT na kojem će pored ansambala GUD „LegeArtis“ Tuzla nastupiti i brojni gosti.

Kao gosti koncerta nastupit će učenici Srednje muzičke škole Tuzla kao instrumentalna pratnja Mješovitom horu „LegeArtis“, zatim naši najmlađi sugrađani Dječiji hor „Slavuj“ Tuzla , Vokalni ansambl „Tuzlanke“, Zbor „Slovenčice“, Ansambl „Libero“, Gradski mješoviti hor Živinice, Mješoviti hor BZK Preporod Brčko, učenici Škole harmonike “Dejan Milkunić”, zatim solisti; studentica Muzičke akademije u Sarajevu Sarah Skopljak-klavir i  mr. Dženana Huseinagić-sopran.

Koncert će se održati 29. 12. 2016. godine sa početkom u 19h. Ulaz je SLOBODAN.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*