Odbijena žalba branioca Sanjina Sefića na odluku o izručenju

Viši sud u Novom Sadu dobio je odluku Apelacionog suda kojom je odbijena kao neosnovana žalba branioca Sanjina Sefića izjavljena protiv odluke Višeg suda od 2. novembra ove godine kojom je bilo utvrđeno da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje osumnjičenog Sefića Bosni i Hercegovini radi vođenja krivičnog postupka pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, javlja Anadolu Agency.

“Viši sud u Novom Sadu je danas, 9.12.2016. godine, zaprimio odluku Apelacionog suda u Novom Sadu poslovni broj Kž.-Kre 24/16 donetu dana 7.12.2016. godine, kojom je odbijena kao neosnovana žalba branioca Sanjina Sefića izjavljena protiv odluke Višeg suda u Novom Sadu posl. br. KRE 20/16 od dana 2.11.2016. godine kojom je bilo utvrđeno da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Bosni i Hercegovini osumnjičenog Sefić Sanjina iz Sarajeva radi vođenja krivičnog postupka pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivičnog djela neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi”, saopštio je Viši sud u Novom Sadu.

Ovim je odluka Višeg suda u Novom Sadu od 2. novembra ove godine postala pravnosnažna i spisi predmeta će u najkraćem roku biti dostavljeni Ministarstvu pravde Republike Srbije, jer konačnu odluku o izručenju donosi ministar nadležan za pravosuđe Republike Srbije, čime se postupak izručenja okončava, navela je u pisanom saopštenju portparolka Višeg suda u Novom Sadu Ivana Karapandžić.

Sanjin Sefić osumnjičen je da je u Sarajevu u saobraćajnoj nesreći usmrtio dve studentkinje, a zatim pobegao sa mesta nesreće i prebegao u Srbiju gde je i lišen slobode u noći 12. na 13. oktobar u Novom Sadu i nalazi se u ekstradicionom prtivoru na Klisi u Novom Sadu.

(AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*