U Bihaću ubijen oficir Oružanih snaga BiH Sead Duraković

U Bihaću se večeras oko 21:20 sati desila pucnjava u kojoj je jedna osoba ubijena, a kako nezvanično saznajemo radi se o oficiru Oružanih snaga BiH Seadu Durakoviću.

Prema informacijama koje smo dobili u MUP-u USK, građani su, nakon što su čuli pucnjavu, dojavili policiji ubistvo, a policija je uhapsila jednu osobu koja se sumnjiči da je počinilo ubistvo.

“Dobili smo dojavu od građana da se čuje pucnjava u ulici Skendera Kulenovića. Na lice mjesta su upućene patrole koje su zatekle mušku osobu koja se dala u bjekstvo. Sve patrole su nakon toga poslane na teren i u međuvremenu je jedna osoba lišena slobode koja bi se mogla dovesti u vezu sa ubistvom”, kazala je za Klix.ba Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Policija je na mjestu zločina pronašla tijelo smrtno stradalog Seada Durakovića.

Motiv za njegovo ubistvo još nije poznat.

Inače, Sud BiH je u novembru ove godine prvostepenom presudom proglasio Seada Durakovića krivim za protuzakonito posredovanje prilikom zapošljavanja i osudio ga na tri godine zatvora.

Duraković je proglašen krivim što je kao visokopozicionirani oficir u Oružanim snagama BiH (OS BiH) od 2011. do 2014. godine obećavao osobama da će se zaposliti kao oficiri i vojnici u OS BiH sa ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*