Predstavnički dom FBiH o izmjeni Zakona o doprinosima

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ danas će na sjednici u Sarajevu po skraćenom postupku razmatrati Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o visini stope zatezne kamate.

Prema predloženom dnevnom redu, pred poslanicima će se naći i Prijedlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i Prijedlog zakona o dobrovoljnim penzijskim fondovima.

Poslanici će se izjasniti i o Nacrtu zakona o stečaju, Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj trgovini.

Prijedlog odluke o utvrđivanju Programa statističkih istraživanja od interesa za FBiH za period 2017. – 2020. godine i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na obračun sredstava u zdravstvu u FBiH za 2015. godinu također su u najavljenom dnevnom redu.

Za narednu sjednicu Predstavničkog doma  , koja će biti održana u srijedu, dnevnim redom su predviđeni zakon o izmjenama Zakona o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u FBiH prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u periodu od 2009. do 2015. godine, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o istraživanju i eksploataciji nafte i plina u FBiH, Prijedlog Zakona o osiguranju, Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lizingu, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o investicijskim fondovima i Nacrt zakona o sigurnosti i zaštiti na radu.

Predložene su i odluka o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za realizaciju Projekta modernizacija cesta u Federaciji, kao i odluka o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju projekta sanacije nakon poplava.

Predstavnički dom će, prema oficijelnoj najavi, zasjedati i 20. te 21. decembra.

Intenzivni rad do Nove godine je najavljen i u Domu naroda.

(BHRT/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*