Crna Gora Srbiji poslala crvene interpolove potjernice zbog terorizma

Srbijanskim vlastima uručene su crvene interpolove potjernice za Nemanjom Ristićem, Milošem Jovanovićem i Predragom Bogičevićem, koje Crna Gora potražuje zbog sumnje da su učestvovali u pripremanju terorističkih napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra.

Prema saznanjima lista Pobjeda, Srbija je prije nekoliko dana dobila potjernice za trojicom njenih državljana.

Potjernice su stigle još prije nego se Ristić fotografirao sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejem Lavrovim u Beogradu i ovjekovječeni trenutak “okačio” na svom fejsbuk profilu.

Mogućnost da fotografiju srbijanski istražitelji nisu registrirali nije moguća, posebno ako je ta ista fotografija obišla stranice domaćih i regionalnih medija.

Ristić se 13. decembra fotografirao u Beogradu pored Lavrova koji je sa ministrom za rad Aleksandrom Vulinom položio vijence na groblje oslobodilaca Beograda.

Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica početkom mjeseca, na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, raspisao je crvenu potjernicu za trojicom državljana Srbije.

Crnogorske vlasti su istovremeno tražile od Rusije da im omogući saslušanje njihovih državljana Eduarda Širakova i Vladimira Popova.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*