Slavonski Brod: Protest protiv zagađenja zraka

U Slavonskom Brodu (Republika Hrvatska) danas će biti održan protest protiv zagađenja zraka u ovom gradu, koje je posljedica rada rafinerije nafte Brod u Bosni i Hercegovini. Novi protest koji organiziraju brojna udruženja i građanske inicijative počeće u 15 sati kod graničnog prelaza Slavonski Brod.

Građani Slavonskog Broda, kako tvrde, godinama dišu nekvalitetan zrak, te su s ciljem poboljšanja uvjeta življenja vodili razgovore s predstavnicima ministarstva zaštite okoliša u Slavonskom Brodu, upravom preduzeća JANAF, koje snabdijeva sirovom naftom brodsku rafineriju, raznim komisijama Sabora Republike Hrvatske, ali za sada rješenja ovog ekološkog problema nema.

Bio je dogovoren i sastanak gradskih vlasti Slavonskog Broda sa predstavnicima bh. entiteta Republika Srpska (RS). Trebalo je da bude održan 16. decembra, ali do njega nije došlo. Zbog toga je odlučeno da danas bude organiziran protest, iako je, prema posljednjim podacima susret sa entitetskim predstavnicima iz BiH zakazan, sada za 21. ovog mjeseca.

Kako poručuju organizatori, uoči razgovora sa delegacijom Vlade RS, građani trebaju u što većem broju doći na protest i tako pokazati koliko su odlučni da napokon naprave iskorak u borbi za čisti zrak.

Današnji protesti organizirani su pod geslom: Dosta je”!

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*