Preminuo ranjeni ambasador Rusije u Turskoj

Nepoznati napadač pucao je u ambasadora Rusije u Turskoj Karlova Andreja Genadijeviča na izložbi u Centru za savremenu umetnost u Ankari. Ambasador je, kako javlja Reuters, podlegao povredama.

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije Maria Zaharova, saopćila je večeras da je ambasador Andrey Karlov podlegao ranama zadobijenim u napadu u Ankari.

Ambasador Rusije u Turskoj Andrey Karlov je u ponedjeljak je bio meta oružanog napada tokom izložbe u Ankari u kojem je zadobio teške povrede, javlja Anadolu Agency (AA). Karlov je danas napadnut na izložbi fotografija koju je otvorio u Centru savremene umjetnosti u Ankari.

Ambasadora Rusije je napao naoružani napadač dok je držao govor u povodu otvaranja izložbe pod nazivom “Rusija u očima putnika”. Napadač je nakon što je pucao u ruskog ambasadora pucao u zrak kada su prisutni u sali u panici počeli bježati van zgrade.

Prema posljednjim informacijama, Karlov je teško ranjen, te je hitno prebačen u bolnicu, a kako javlja Reuters, ambasador je preminuo od povreda.

Naoružani napadač koji je danas u Ankari izveo napad na ambasadora Rusije u Turskoj Andreya Karlova, neutralisan je u policijskoj operaciji koja je uslijedila nakon oružanog napada, javlja Anadolu Agency (AA).

Napadač je nakon što je pucao u ruskog ambasadora pucao u zrak kada su prisutni u sali u panici počeli bježati van zgrade.

Na mjestu događaja je veliki broj pripadnika policije.

Putin informisan o oružanom napadu na ambasadora Rusije u Turskoj
Glasnogovornik Kremlja Dmitriy Peskov je izjavio da je predsjednik Rusije Vladimir Putin informisan o oružanom napadu na ambasadora Rusije u Turskoj Andreya Karlova, javlja Anadolu Agency (AA).

“Predsjednika Putina smo informisali o napadu. Trenutno provjeramo ostale informacije”, rekao je Peskov novinarima u Moskvi.

Istakao je da Putin očekuje izvještaj od obavještajnih službi o cijelom događaju.

“Putin očekuje izvještaj od Ministra vanjskih poslova i šefova obavještajnih službi”, kazao je Peskov.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*