Apel berlinske policije građanima: Pomozite nam

Policija Berlina zamolila je građane ovog njemačkog grada da im pomognu nakon što je vozač kamionom uletio u Božićni market i ubio najmanje devet osoba, a 50 ih povrijedio.

“Molimo vas pomozite nam. Ostanite kući i ne širite glasine. Pratite nas. Ovdje donosimo nove informacije”, stoji na zvaničnom Twitter nalogu berlinske policije.

“Radimo što brže možemo. Molimo vas da ne dolazite na Breitscheidplatz. Molimo vas oslobodite nam ceste. Hvala vam”, naveli su iz policije Berlina.

Još uvijek neidentifikovani napadač je kamionom direktno udario u Božićni market, jedno od najvećih sajmišta u Evropi, mjestu kojim dnevno ordinira više desetaka hiljada ljudi. Policija tvri da je riječ o napadu, budući da nema puteva koji su predviđeni za motorna vozila u blizini Božićnog marketa u zapadnom dijelu Berlina.

Ovo je inače drugi najsmrtonosniji napad vozilom u Evropi, nakon onog koji se desio u Nici, a svakako je među najsmrtonosnijim napadima koji se desio u Njemačkoj.

U međuvremenu, policija je evakuisala sve ljude sa popularnog njemačkog sajmišta, dok traje spašavanje i pružanje pomoći svim osobama koje su bile u neposrednoj blizini mjesta udara kamiona, koji je i pri tome prouzrokovao veliku materijalnu štetu.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*