Studenti Ekonomskog fakulteta realizuju projekat “E4U” o promociji pitanja u procesu EU integracija

Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli sa mentoricom, profesoricom Sabinom Đonlagić Alibegić rade na projektu Ureda specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR)  koji je nedavno pokrenuo projekat ‘E4U’ kojim angažuje studente i omladinu u promociji pitanja od značaja za proces EU integracija.

Projekat direktno uključuje 14 javnih univerziteta/fakulteta i oko 56 studenata i akademika iz cijele zemlje. Studenti povezani u 7 timova (svaki tim uključuje 2 fakulteta), uz pomoć svojih akademskih mentora i eksperata na projektu, su u procesu izrade kreativnih javnih kampanja koje ilustriraju percepciju mladih i njihovo mišljenje o društveno-ekonomskim reformama, posebno u području obrazovanja, prvog radnog iskustva, zapošljavanja i poduzetništva.

˝Naš tim-naranžasti tim, u okviru projekta želi da ukaže na problem nezaposlenosti mladih i kao njegovu direktnu posljedicu, veliki odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine U okviru ovog projekta želimo da najavimo događaje Flash Mob koji je se održati 13. februara u centru Tuzle sa početkom u 12,oo sati, Shopping Mall u Bingo City Centru 17. Februara sa početkom u 12,00 sati  i Motivaciono predavanje koje će se održati na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli 20. februara sa početkom u 12,00 sati˝, kazao je koordinator narandžastog tima Ammar Mešić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*