agrokortoranj

Agrokor: Naša pozicija u Hrvatskoj i regiji nije upitna, ispunit ćemo sve obaveze

Kriza u kojoj se nalazi Agrokor ovih dana je u fokusu pažnje javnosti, a iz ove kompanije danas su se oglasili saopćenjem u kojem kažu da su oni najveća firma u Hrvatskoj i regiji te da njihova pozicija i opstojnost nisu upitni.
Također su poručili kako razne informacije koje dolaze do javnosti mogu stvoriti iskrivljenu sliku, prenosi Jutarnji.hr.

“Poštujući veliki javni interes, želimo ponoviti da je Agrokor najveća hrvatska i regionalna kompanija, koja ima snažne brendove, jaku tržišnu poziciju i kvalitetne zaposlenike. Ukupan Agrokorov prihod čini 15% hrvatskog BDP-a i jedan je od pokretača gospodarskog razvoja, prvenstveno u prehrambenoj i poljoprivrednoj proizvodnji. Pozicija i opstojnost Agrokora i njegovih kompanija nije upitna. Menadžment kompanije, zajedno s ključnim investitorima, radi na repozicioniranju sistema i novom poslovnom modelu kojim će zaštititi interese svih svojih dionika, vodeći prvenstveno računa o zaposlenicima i njihovim radnim mjestima te dobavljačima i partnerima, prema kojima će Agrokor ispunjavati sve preuzete obaveze”, navodi se u saopćenju.

Dodaju da će odabrani model uskoro prezentirati svim ključnim partnerima i zaposlenima.

“Agrokoru će biti prihvatljiv samo onaj model koji ne bi išao nauštrb naših zaposlenika i naših dobavljača i koji će u potpunosti štititi njihove interese, a u saglasju je s našim investitorima. Važno je naglasiti da u tom procesu imamo snažnu podršku svojih ključnih dionika. Repozicioniranje kompanije omogućit će daljnji razvoj kako naših kompanija, tako i naših poslovnih partnera/dobavljača”, piše u saopćenju Agrokora.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*