4.Regionalna likovna kolonija „Slovenci u Tuzli 2017“

Savez slovenačkih društava u BiH „Evropa zdaj“ i „Udruženje građana slovenačkog porijekla Tuzla, od ponedjeljka 14.08. do subote 20.08.2017.godine u Kući plamena mira organizovat će 4. Regionalnu likovnu koloniju „Slovenci u Tuzli 2017“.

Na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji učešće će uzeti sedamnaest akademskih i slobodnih umjetnika, koji su porijeklom Slovenci, a dolaze nam iz svijeta i cijele bivše Jugoslavije.

Likovna kolonija karakterizira individualni rad umjetnika koji učestvuju u koloniji uz pratnju mentorke Borke Jokić  slikarice iz Tuzle.

U sklopu 4. Regionalne likovne kolonije održat će se i radionica za djecu, na kojoj će učesće uzeti mladi umjetnici, učenici Osnovnih škola iz Tuzle. Školarci će zadnja dva dana, od 17.08. do 18.08. 2017. godine, pridružit se umjetnicima na koloniji, te zajedno sa njima slikati, učiti od njih, te razmjenjivati iskustva i ideje za svoja djela.

Učesnici dječije likovne radionice su: Larisa Jorgic, Ena Suman, Lejla Zahirović – JUOŠ „Novi Grad“ , Ilma Delić, Armin Ribić, Ajla Musić – JUOŠ „ Sjenjak.

Cilj dječije likovne radionice je da potaknemo djecu , mlade talente da posmatraju svijet oko sebe i da im pomognemo da ono što vide na najbolji način izraze na svom slikarskom platnu.

Izložbu  likovnih radova učesnika kolonije otvoriće svojim  nastupom Ženski  hor „Slovencice“ Tuzla, pod vodstvom dirigentice Lejle Mulaosmanović, uz pratnju na harmonici Mirele Ibrahimović Mehanović.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*