“Agrokomerc” prodat za 4,4 miliona KM

Imovina Prehrambene industrije “Agrokomerc”, vrijedna više od 21 milion KM prodana je najpovoljnijem ponuđaču AC Foodu za 4 miliona i 400 KM. Ova firma ima rok od 30 dana da izvrši uplatu. Prodano je zemljište i objekti koji pripadaju “Agrokomercu”.

AC Food d.o.o. Velika Kladuša danas je na javnom nadmetanju nepokretnosti koje je obavljeno u Općinskom sudu Velika Kladuša, ponudila najveći iznos i tako stekla pravo da uplatom u određenom vremenskom roku postane vlasnik drugog dijela imovine Dioničkog društva Agrokomerc.

Predmet današnjeg javnog nadmetanja bio je dio “Prehrambene industrije” s prilazima, objektima i postrojenjima u naselju Polje.

Rok za uplatu iznosa od 4,4 miliona KM koji je Sud ocijenio kao najveći ponuđen je 30 dana, saopćeno je iz AC FOOD.

Ova kompanija bila je jedna od tri ponuđača koji su danas sudjelovali na javnom nadmetanju.

Podsjećamo, AC FOOD je krajem marta uplatom 3,053 miliona KM, također nakon provedenog javnog nadmetanja stekao pravo vlasništva nad pogonima za proizvodnju stočne hrane, preradu voća i povrća, kao i skladištima. Početkom juna ove godine AC FOOD je preuzeo proizvodnju branda “Tops”, kao i drugih Agrokomercovih proizvoda iz konditorskog programa, linija čokolade, začina, supa i pasteriziranog povrća.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*