Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći u Tuzli

Crveni križ/krst grada Tuzla dana 09.09.2017. godine u vremenu od 17.00 do 19,30 sati na Trgu Slobode, obilježiti Svjetski dan prve pomoći realizacijom pokazne vježbe.

Svjetski dan prve pomoći obilježava se svake godine, druge subote u septembru/rujnu, a njegovo obilježavanje je pokrenuto od strane Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC) u 2000. godini. Ove godine tema Svjetskog dana prve pomoći je “POVREDE U KUĆI – NAUČI PRUŽITI POMOĆ” i ima za cilj podići svijest o bitnosti poznavanja tehnika prve pomoći. Pojam “prva pomoć” odnosi se na pomoć koju bi trebali pružiti svima koji su trenutno povrijeđeni ili bolesni.

Mladi Crvenog križa/krsta, ekipe prve pomoći, su glavni nosioci ovog projekta te će sugrađanima pokušati skrenuti pažnju na potrebu poznavanja prve pomoći te pružanja iste povrijeđenoj, odnosno oboljeloj osobi.

Imajući u vidu da dvije ekipe prve pomoći Crvenog križa grada Tuzla, kao i veći broj volontera učestvuju u NATO vježbi krajem septembra mjeseca, ova pokazna vježba ima i značajnu ulogu u pripremi markiranata i ekipa za učešće na istoj.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*