b_171114142

Tanjug odgovorio Izetbegoviću: Umjesto da ispravite lažnu vijest, nastavljate obmanjivati javnost

Iz Tanjuga navode da “umjesto da isprave očiglednu lažnu vijest, koju su plasirali”, nastavljaju da “obmanjuju javnost, izvrću činjenice i plasiraju nove neistine”.

U odgovoru na saopštenje Izetbegovićevog kabineta, Tanjug ocjenjuje da Izetbegović pokušava da negativan odjek svoje političke poruke preusmjeri na Tanjug i na taj način obezbjedi neku vrstu amnestije za sopstveni politički faul.

“Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, sudeći prema današnjem saopštenju svog kabineta, ne odriče se ‘nade’ da će BiH priznati ‘Republiku Kosovo’, niti stava da je ‘BiH dosad trebalo to da uradi’, niti svoje uloge ‘generatora’, koji to, kako je naveo, za DW – ‘gura’ “, navodi Tanjug u odgovoru.

Tanjug navodi da u Izetbegovićevom saopštenju, međutim, ne slučajno, nema ni riječi o tome koja je to lažna vijest, šta je to netačno objavio, nigdje demantija na ono što je Izetbegović rekao, pa ni čime je nastavio da “plasira nove neistine”.

Iz Tanjuga napominju da je cijela teza o “lažnoj vijesti”, namjeri i konstrukciji, koja se prebacuje ovoj agenciji zasnovana na nepreciznosti u odgovoru na pitanje da li će BiH priznati Kosovo.

Tanjug je, kako se dodaje, odgovor Izetbegovića “nadam se da da” najprije prenio kao “da”, a zatim to ispravio.

Ova agencija ističe u odgovoru da za “narušavanje odnosa BiH i Srbije”, te “kreiranje loše atmosfere uoči posjete Predsjedništva BiH Beogradu” sigurno nije odgovoran Tanjug, kako tvrdi Izetbegovićev kabinet, već sam Izetbegović.

On je uostalom, toga bio svjestan kada je rekao: “Što se mene tiče, dosad je Kosovo trebalo da bude priznato. Sad će se naljutiti naše kolege….”. “Sa ‘ljutnjom kolega’, međutim, Izetbegović mora da se izbori vlastitim političkim kapacitetima i integritetom. Tanjug mu u tome neće pomoći”, ističu iz ove agencije.

U saopštenju Kabineta bošnjačkog člana Predsjedništva BiH navedeno je da je Tanjug netačno, “izvan konteksta i tendenciozno” prenio dijelove Izetbegovićevog intervjua za DW, “iskrivljujući samu suštinu izjave”.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*