Bogat sportski vikend u Tuzli

I ovog vikenda u Tuzli nas očekuje mnoštvo sportskih događaja.

Subota:

–         U povodu dana Državnosti BiH, u subotu će se u Mejdanu, u organizaciji Karate kluba “WINNER”,  održati prvi Medjunarodni karate turnir , pod nazivom “Tuzlanski pobjednik 2017”. Takmičenje počinje u 9 sati, dok su finalne borbe planirane za 16,15 sati. Organizator očekuje preko 500 karatista, koji će se nadmetati u svim uzrasnim kategorijama.

–         U 10 sati, u Stonoteniskom domu Kreka, održat će se tradicionalni , medjunarodni turnir veterana “Marcel Mizdarić”, u znak sjećanja na bivšeg istaknutog stonoteniskog radnika iz Tuzle. Na turniru će nastupiti preko 100 igrača, iz Hrvatske, Srbije, Slovenije I BiH.

–         U maloj dvorani Mejdana, igra se meč osmine finala kupa BiH u futsalu, izmedju malonogometnih ekipa Bosna Kompred I Banovića. Gosti igraju u Premijer futsal ligi BIH, I trenutno su posljednji, bez osvojenog boda, dok su tuzlanski “hakleri”, članovi Prve federalne lige BiH. Utkmica počinje u 19,30 sati.

Nedjelja :

–         U nedjelju, sportski vikend u Tuzli, počinje u Stonoteniskom domu Kreka, mečom 4 kola Premijer lige BIh za stonotenisere, u kojem će snage odmjeriti Kreka I sarajevska Bosna, koja ima pobjedu više od tuzlanskih stonotenisera. Istog  dana, u 17 sati, muška ekipa Kreke, će odigrati meć 5 kola, protiv Mladosti iz Zenice. U tom susretu, gosti su veliki favoriti.

–         U maloj dvorani Mejdana, na programu su utakmice 3.kola Radničkih sportskih igara  grada Tuzla, u malom nogometu. U ovom kolu, odigrat će se 6 utakmica,  prva počinje u 10 sati.

–          Velika dvorana Mejdana, u nedjelju će biti poprište susreta  5.kola  prvenstva BiH za košarkašice. Igraju Jedinstvo BH Telekom –Plej off. Tuzlanke su u prošlom kolu doživjeli pravi debakl u Ugljeviku, kada su poražene od Rudara, sa 48 poena razlike, dok je Plej off u Sarajevu, u derbiju izgubio od ekipe RMU Banovioći. Utakmica počinje u 18 sati.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*