U toku upis djece u predškolsku ustanovu „Montessori IQ kutak“ (VIDEO)

U Tuzli će uskoro biti otvorena privatna predškolska ustanova zasnovana na poznatoj pedagogiji Marije Montessori, koja je razvila  jedinstvenu metodu učenja koja omogućava djetetu cjelovit razvoj.

Dijete hvatanjem, opipavanjem i istraživanjem predmeta iz svoje okoline dolazi do spoznavanja i tako razvija svoju inteligenciju, osamostaljuje se, uči se neovisnosti i razvija samosvijest i samopouzdanje.

Za potpun biološki, psihološki i socijalni razvoj djeteta nije dovoljan samo postojeći nagon za aktivnošću, već je potrebno usmjeravati njegovo kretanje i aktivnosti. Usmjeravanje ovih aktivnosti je određeno načelima Montessori metode i korištenjem specifičnih didaktičkih materijala. Ono što ovaj program čini jedinstvenim je insistiranje na slobodi unutar prostora koji je veličinom i namještajem prilagođen djeci.

Pripremljeno okruženje, Montessori program, individualni pristup, Montessori odgajatelji i jedinstveni didaktički materijal osigurat će potpuni razvoj Vašeg djeteta i unaprijediti njegovu inteligenciju (IQ).

Upis je u toku!

O svemu tome razgovarali smo sa direktoricom ove ustanove, prof.dr Selmom Softić Porobić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*