Predstava “Bosanska bajka” u četvrtak u BKC-u: Sva sredstva namijenjena liječenju malog Arslana

Na sceni BKC-a Tuzla u četvrtak 1.februara u 18.sati bit će izvedena predstava  „Bosanska bajka”. Predstava je humanitarnog karaktera, a sav prihod od prodatih ulaznica namijenjen je za liječenje šestomjesečnog dječaka Arslana.

Ulaznice se mogu kupiti u Marketing službi BKC-a. Kontakt telefon: 035 311 070

Podsjećamo, Arslan Kulačić šestomjesečna je beba kojoj je hitno potrebna pomoć dobrih ljudi kako bi nastavio da živi. Arslanu je pri rođenju dijagnosticiran tumor na mozgu iz grupe primitivnih neuroektodermalnih tumora (PNET) odnosno po novoj klasifikaciji WHO iz 2016. iz grupe embrionalnih tumora.

Sa svega četiri mjeseca Arslan je operisan je na UKC-u Tuzla. Nažalost, tumor se vratio i Arslanu je sada hitno potrebno liječenje u Istanbul za koje su potrebna velika novčana sredstva. Drugu operaciju nije moguće uraditi. Ljekari s klinike Acibadem u Istanbulu ne preporučuju drugu operaciju nego isključivo hemoterapiju koju trenutno ne može primati u BiH, nego u Istanbulu.

Nastavak liječenja u Turskoj bi trajao 18 mjeseci, a cijena terapije iznosi 133.000 eura. Međutim, u cijenu nisu uračunati dodatni pregledi, analize krvi ili druge intervencije kao ni transport do Turske, a zbog ozbiljnosti situacije Arslan mora putovati specijalnim bolničkim avionom za koji je potrebno izdvojiti 12.000 eura.

Arslanu možete pomoći uplatom na sljedeće račune:

Uplate iz BiH: Sparkasse Bank dd BiH

Sabahudin Kulačić

199-462-60542828-25

Uplate iz inostranstva:

SWIFT CODE: ABSBBA22

Sparkasse Bank DD BiH Zmaja od Bosne 7

71000-SARAJEVO

BENEFICIARY: BA39 1994 6260 5428 2825

Sabahudin Kulačić Hase bega Huseinovića 1G

72220 Nemila-Zenica

PAY THROUGH:

SWIFT: GIBAATWG

  1. ERSTE GROUP BANK AG WIEN

Također, možete pomoći uplatom na GoFundMe site na sljedećem linku: https://www.gofundme.com/arslan-medical-fund-for-cancer/donate

Pozivom na broj 17006 donirate 2 KM za Arslanovo liječenje. Broj je aktivan za sve operatere.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*