Udruženje studenata elektrotehnike, lokalni komitet Tuzla, organizuje lokalnu rundu za evropsko takmičenje „EESTech Challenge“

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, lokalni komitet Tuzla (EESTEC LC Tuzla), organizuje lokalnu rundu za evropsko takmičenje „EESTech Challenge“ na temu analize velike količine podataka u kojem učestvuje 23 Fakulteta elektrotehnike iz cijele Evrope.

Učesnici se prijavljuju u grupama od po 3 takmičara i pokazuju svoje vještine u savladavanju projektnog zadatka. Radove će ocijeniti stručni žiri koga čine profesori Fakulteta elektrotehnike . Najbolji tim čeka velika nagrada, a to je finalno takmičenje u Novom Sadu, Srbija, gdje će imati priliku da upoznaju takmičare i studente iz cijele Evrope, nauče mnogo toga novog i naravno uživaju u ljepotama Novog Sada.

Pored takmičenja koje se održava 23.03.2018 (petak) , studenti imaju priliku da prisustvuju i edukacijama koje su bogate kako teoretskim tako i praktičnim radom.

Prijave za samo takmičenje se zatvaraju 15.03., a  zainteresovani se mogu prijaviti putem google forme: https://goo.gl/Mtj8pM

za više informacija posjetite Facebook stranicu takmičenja :

https://www.facebook.com/eestechchallengetuzla/?ref=aymt_homepage_panel

Generalni sponzor takmičenja je Bicom Systems, srebreni sponzori takmičenja su TX TV d.o.o., Elsta Mosdorfer Bosnia, Marvelsoft, projekat podržali i Leftor d.o.o. i Centar za poslovnu edukaciju.

(RTV)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*