5ad0c039-10f0-4a5f-a76f-74210a0a0a7e-sezonski-posao-1-700x402

Crna Gora traži 10.000 sezonskih radnika

U Crnoj Gori je predviđeno angažovanje više od 10.000 osoba sa evidencije nezaposlenih za sezonski rad, a poslodavci nude zarade od 300 do 800 eura, saopšteno je iz crnogorskog Zavoda za zapošljavanje.
Zavod ovih dana posreduje u izboru sezonske radne snage i za potrebe poslodavaca “Karizma Adriatik” i “Budvanska rivijera”.

“Budvanska rivijera” je posredstvom Zavoda oglasila 600 slobodnih radnih mjesta. Riječ je o poslovima u hotelima “Slovenska plaža”, “Aleksandar”, “Palas” i “Mogren”, a poziv je upućen nezaposlenim iz Bijelog Polja i Mojkovca.

“Karizma Adriatik” iskazao je potrebu za velikim brojem sezonskih radnika u hotelima u Kotoru i Baru.

“Zarada se kreće između 300 i 800 eura, u zavisnosti od vrste posla. Obezbijeđeni su smještaj i dva obroka u toku smjene. Poziv je upućen nezaposlenima iz Podgorice, Tuzi, Golubovaca, Zete i Danilovgrada”, saopšteno je iz Zavoda.

U hotelu “Alure palaci” u Kotoru potrebni su menadžeri domaćinstva, recepcioneri, sobarice, higijeničarke, radnici u vešeraju, konobari, barmeni, kuvari, pomoćni kuvari, pomoćni radnici u kuhinji, poslastičari, radnici za nabavke, magacioneri i računovođe.

Hotelu “Ruža vjetrova” u Baru potrebni su kuvari, pomoćni kuvari, pomoćni radnici u kuhinji, konobari, serviri, šankeri, sobarice, higijeničarke, radnice u vešeraju, magacioner i recepcioner.

(Vijesti.ba / SRNA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*