Potpisan Sporazum o saradnji komora Kraljevo i Tuzla

Kantonalna privredna komora Tuzla u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Kraljevo i inicijatorom povezivanja “Hotelom Tuzla”, organizovala je uzvratnu posjetu delegacije privrednika sa područja Tuzlanskog kantona regiji grada Kraljeva.

Da postoji zainteresovanost za saradnju, povezivanje, prijateljske odnose i kvalitetne privredne tokove, potvrdilo se na Privrednim susretima u Reginalnoj privrednoj komori Kraljevo.

Delegaciju iz Tuzlanskog kantona dočekao je veliki broj predstavnika firmi iz ove velike regije, spreminih i zainteresovanih za saradnju. Obavljeno je niz bilateralnih razgovara koji će zasigurno u narednom periodu donijeti razultate, donijeti razmjenu roba, na stepenicu više podići nivo privredne saradnje dvije zemlje, posebno Tuzlanskog kantona i regije Kraljevo. Puno je razmjenjenih kontakata, informacija, cjenovnika, prijedloga, sa firmama iz TK “Piemonte” Tuzla, Dom penzionera Tuzla, “Hotel Tuzla”, “Fana” Srebrenik, “Pivara” Tuzla, predstavnicima Turističke zajednice Tuzlanskog kantona, Općine Tuzla, Ministarstva za trgovinu, turizam i saobraćaj Tuzlanskog kantona.

Organizovani su turistički obilasci, degustacije i promocije proizvoda, svečana večera, posjete privrednim subjetkima, obilazak gradova Kraljevo i Čačak. Predstavnici komora Kraljevo i Tuzla, potpisali su Sporazum o saradnji dvije komore. Za očekivati je da će ovaj dokument doprinijeti jačoj povezanosti i kvalitetnijim privrednim odnosima u narednom periodu. Za očekivati je jačanje i širenje trgovinsko-ekonomskih i drugoh poslovnih veza. Obaveza je ovo da se u narednom periodu zajednički ulažu napori kako bi se stvorilio što više partnerskih odnosa između privrednika koje zastupaju ove dvije institucije.

(KPK Tuzla/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*