(Video) Počeo Međunarodni dječiji festival ˝Vezeni most˝

Međunarodni dječiji festival ˝Vezeni most˝ danas je svečano otvoren na radost tuzlanskih mališana.

Otvoren je prigodnim recitacijama, pjesmama i plesom, koje su, između ostalih, izveli mališani iz obdaništa Sunčica i plesni par plesnog kluba Flamingo.

Prvi dan festivala otvorena je i retrospektivna izložba ilustracija gosta ilustratora Dobrosava Boba Živkovića iz Beograda, koji će sutra održati radionicu sa djecom u Galeriji Ismeta Mujezinovića.

Otvaranje je upotpunila i himna festivala, pjesma Nasihe Kapidžić Hadžić, koju je komponovao i izveo zenički kantautor Haris Abdagić, na radost svih prisutnih.

˝Vezeni most˝ opstao je unatoč vremenskim i finansijskim nepogodama, ističu organizatori. Cilj festivala oduvijek je bio da okupi ljude dobrog srca. To su prepoznali i najmlađi, radi kojih Vezeni most i postoji.

Iako skraćen, ovogodišnji festival nudi bogat sadržaj, istakao je Šimo Ešić, direktor festivala. Uz brojne radionice, susrete sa piscima, koncert Harisa Alijagića, bit će organizovan i kreativni maraton kao i tradicionalna šetnja maski i kostima.

Značajno je i to da je i ove godine festival okupio veliki broj pisaca iz regije. Tako će drugog dana festivala u Teatru kabare Tuzla biti izabran najbolji autor dječije knjige, kojem će biti uručena nagrada ˝Mali princ ˝.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*