(VIDEO) SABNOR TK i UABNOR Tuzla organizovali defile antifašista i svečanu akademiju povodom 9. maja

Savez antifašista i boraca Nardnooslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona i grada Tuzle, povodom 9. maja, 74. godišnjice pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, organizovao je defile antifašista od Trga slobode do Spomen-kompleksa Slana banja, gdje je na spomenicima upriličeno polaganje cvijeća i odata počast stradalim borcima i borkinjama.

Tom prilikom je poručeno da do danas fašizam nije uništen niti pobijeđen, ali protiv njega se nove generacije moraju boriti i moraju nastaviti u budućnosti obilježavati ovaj značajan datum. Nakon toga u Pozorištu mladih, održana je svečana akademija gdje su dodijeljene tradicionalne nagrade SABNOR-a TK za najbolje literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola, posvećene borbi protiv fašizma i antifašizmu danas.

Nagrađena su tri učenika osnovnih i tri učenika srednjih škola TK sa novčanim nagradama. Cilj konkursa bio je da učenici unaprijede svoje znanje o važnosti ovog historijskog datuma, kao ida se ideja antifašizma nastavi prenosti i dalje u BiH.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*