„Policajci – saobraćajci i naši đaci“

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova TK, službenici PS Zapad – Tuzla, održali su učenicima prvih i drugih razreda , JU OŠ Pasci, predavanje o saobraćajnoj kulturi.

S obzirom na to da je MZ Pasci izuzetno naseljena, te da veliki broj automobila svakodnevno prolazi lokalnim ulicama, zaposlenici ove škole smatrali su da je potrebno djecu bolje upoznati sa opasnostima koje ih vrebaju na ulici. Pozvali su službenike PS Zapad – Tuzla koji su se rado odazvali i učenicima prvih i drugih razreda održali zanimljivo predavanje.

Upoznali su ih sa najčešćim greškama koje prave pješaci ali i vozači. Također, pokazali su im kako izgleda i kako se koristi službena oprema koju saobraćajni policajci svakodnevno koriste. Učenicima su podjelili i edukativne letke koji će im pomoći da se što bolje snađu na prometnim saobraćajnicama.

Mališani su bili aktivni i postavljali mnoga pitanja, a najviše ih je zanimalo kako se kažnjava brza vožnja, šta se dešava kada se dogodi sudar, te zašto ne smiju da sjede na prednjem sjedištu dok se voze u automobilima.

Učenici OŠ Pasci su na kraju predavanja istakli kako su puno naučili, te da će nova saznanja prenijeti i drugima.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*