Jedan slatkiš, jedno dijete – 600 paketića za djecu

Veselo je danas bilo u prostorijama TTC  ˝Telex˝. Naime, za mališane je upriličena novogodišnja zabava i podjela paketića, prikupljenih u okviru akcije Jedan slatkiš, jedno dijete.

Ove godine pojedini tržni centri nisu bili raspoloženi za saradnju, ali građani su ipak bili humani. Donirali  su po jedan slatkiš za djecu koja se nalaze u stanju socijalne potrebe.

Zahvaljujući njima volonteri Udruženja Zemlja djece su uspjeli napraviti 600 paketića za mališane čije porodice to ne mogu priuštiti.

Uz novogodišnju zabavu i druženje, Djed Mraz je danas paketiće uručio korisnicima Telexa i Dnevnog centra za djecu uključenu u život i rad na ulici.

Ali tu nije kraj, sreću novogodišnjih praznika osjetit će i druga djeca. Paketiće će dobiti i djeca smještena u izbjegličkom naselju Mihatovići, kao i djeca iz kolektivnog centra Memići, koja su uslijed vremenskih nepogoda bila prinuđena napustiti svoje domove.

I djeca Kiseljaka i Poljica, kao i Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora  neće biti zaboravljena, a Djed Mraz poklone će odnijeti i djeci OŠ Gornje Hrasno.

Udruženje Zemlja djece već devet godina realizuje ovu humanitarnu akciju i  svaki put su naišli na dobar odziv građana, koji u ovim prazničnim danima ne zaboravljaju na ranjivu kategoriju djece.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*