Prirodni trik: Produžite vijek trajanja jagoda do 2 sedmice i ujedno se osigurajte da jedete čisto voće

Među proljetnim sezonskim voćem jagoda definitivno zauzima prvo mjesto na ljestvici omiljenog i to zahvaljujući neodoljivom izgledu, mirisu i zanosnom okusu. U jagodama uživamo jedući ih svježe i u sezoni ih najčešće koristimo kao osvježavajući sastojak brojnih slastica. Jedina prepreka u uživanju je brzo propadanje osvjetljivog ploda. Za nihovo produženo vrijeme trajanja pomaže super trik:

Želite li osjetljivu jagodu sačuvati od propadanja i produžiti njen svjež izgled i ukus napravite mješavinu jabučnog octa i vode u omjeru 1:10.
Jagode uronite u tekućinu i ostavite ih nekoliko minuta, potom ih isperite, ocijedite, te prebacite na čistu kuhinjsku krpu, kako bi se što bolje posušile. S druge strane, infektolozi u ovo vrijeme poplava preporučuju da jagode nakon pranja pod mlazom vode, ostavite u posudi sa čistom vodom pomiješanom sa octom da odstoji 20-ak minuta. Ističu da je riječ o prirodnom sredstvu za čišćenje jagoda od mikroorganizama.

Pospremite jagode u hladnjak nakon čega će njihova svježina potrajati i do dvije sedmice, a jabučni ocat će im pružiti zaštitu od mekšanja i plijesni.

2 0 komentara

  1. Wow, amazing blog structure! How lengthy have you ever been running a blog for?
    you made running a blog look easy. The overall look of your website
    is excellent, let alone the content! You can see similar
    here e-commerce

  2. Hey there! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
    I'm trying to get my site to rank for some targeted keywords
    but I'm not seeing very good gains. If you know of any please
    share. Cheers! I saw similar blog here: Auto Approve List

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*