Prirodni trik: Produžite vijek trajanja jagoda do 2 sedmice i ujedno se osigurajte da jedete čisto voće

Među proljetnim sezonskim voćem jagoda definitivno zauzima prvo mjesto na ljestvici omiljenog i to zahvaljujući neodoljivom izgledu, mirisu i zanosnom okusu. U jagodama uživamo jedući ih svježe i u sezoni ih najčešće koristimo kao osvježavajući sastojak brojnih slastica. Jedina prepreka u uživanju je brzo propadanje osvjetljivog ploda. Za nihovo produženo vrijeme trajanja pomaže super trik:

Želite li osjetljivu jagodu sačuvati od propadanja i produžiti njen svjež izgled i ukus napravite mješavinu jabučnog octa i vode u omjeru 1:10.
Jagode uronite u tekućinu i ostavite ih nekoliko minuta, potom ih isperite, ocijedite, te prebacite na čistu kuhinjsku krpu, kako bi se što bolje posušile. S druge strane, infektolozi u ovo vrijeme poplava preporučuju da jagode nakon pranja pod mlazom vode, ostavite u posudi sa čistom vodom pomiješanom sa octom da odstoji 20-ak minuta. Ističu da je riječ o prirodnom sredstvu za čišćenje jagoda od mikroorganizama.

Pospremite jagode u hladnjak nakon čega će njihova svježina potrajati i do dvije sedmice, a jabučni ocat će im pružiti zaštitu od mekšanja i plijesni.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.