GUD ˝Lege Artis˝ od danas Muzički obrazovni centar ˝Lege Artis˝

Jedno od najaktivnijih udruženja, koje već dugi niz godina podiže kvalitet kulturnih događaja za ljestvicu više, je zasigurno društvo «Lege Artis» iz Tuzle.

Upravo zbog činjenice da su pod njihovim okriljem nastali brojni kulturni događaji i manifestacije vrhunskog kvaliteta, kao i da su posljednjih nekoliko godina putem svojih ansambala imali i obrazovnu ulogu u «Lege Artisu» odlučili su se da se od juna ove godine na osmu godišnjicu postojanja, preregistruju i dobiju novi naziv.

«Na danas održanoj Skupštini društva, kojoj su prisustvovali i osnivači Lege Artisa, a nakon niza ranije provedenih aktivnosti, i zvanično smo postali Muzički obrazovni centar «Lege Artis» Tuzla. Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je «Lege Artis» izrastao u ozbiljnu umjetničku zajednicu, koja okuplja entuzijaste sa zajedničkom željom i ambicijom – da sve naše aktivnosti, projekti i koncerti budu na najvišem kulturnom nivou» – istakao je magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja Jasmin Hasić, koji je danas izabran za direktora Muzičkog obrazovnog centra «Lege Artis» Tuzla.

Na današnjoj Skupštini donesen je novi Statut, a za predsjednicu Skupštine izabrana je Rabija Dervišbegović, dok je novoimenovani sekretar MOC «Lege Artis» Tuzla, Draženko Čivčić.

«Od samog osnivanja «Lege Artisa» trudimo se da sve što radimo bude prepoznatljivo po kvalitetu i ja sam izuzetno sretan i zadovoljan što u tome uspijevamo. Naš horski šampionat dosada je ugostio učesnike sa nekoliko kontinenata, a Tuzlu smo zahvaljujući toj manifestaciji uspjeli staviti na mapu svjetskih horskih muzičkih centara, ali smo umnogome doprijnijeli i turističkoj promociji ovog grada. Kao Muzički obrazovni centar ćemo još više raditi na unapređenju kulturne, ali i tursitičke ponude ove sredine, ali i na popularizaciji i povećanju članstva naših ansambala» – dodao je direktor Muzičkog obrazovnog centra «Lege Artis» Tuzla, Jasmin Hasić.

Muzički obrazovni centar «Lege Artis» Tuzla nastavlja i sa aktivnostima na organizaciji Međunarodnog horskog šampionata, koji je zbog pandemije koronavirusa prolongiran za oktobar ove godine, ali i sa probama svih ansambala, nakon višemjesečne pauze.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*