Ervin Zukanović se emotivnim pismom oprostio od Zmajeva

Ervin Zukanović oprostio se od nogometne reprezentacije BiH i više neće igrati za Zmajeve, objavio je na svom Instagram profilu.

Saopćenje Ervina Zukanovića prenosimo u cijelosti, a on je, između ostalog, objasnio zbog čega više neće igrati za Zmajeve.

“Svakom profesionalnom sportašu je jedan od najvećih ciljeva da nastupa za reprezentaciju svoje države. Da, rame uz rame, sa svojim saigračima, uz podršku navijača, porodice i cijele nacije branimo boje svoje zastave.

Osjećaj kada slušam našu himnu je neopisiv i daje jednaku motivaciju na bilo kojem terenu.

Od prvog nastupa davne 2012. godine sa dresom omiljene zastave imao sam cilj da iznesemo našu reprezentaciju na veliko takmičenje.

Nažalost, taj san mi je oduzet 2014. godine u Brazilu i već tada sam razmišljao o povlačenju.

Međutim, život i karijera su me naučili da se trudom i oscilacijama izazova prevazilaze sve prepreke i brišu sva odustajanja.

Svaka prepreka na toj strani bivala je nagrađena uspjehom u klubovima za koje sam igrao.

Ljubav i predanost državnim bojama su me uvijek vraćale ali su povrede bile te koje su me zaustavile i primorale da je došlo vrijeme da završim ovo poglavlje sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine i posvetim se u potpunosti matičnom klubu.

Vrijeme je da nove generacije ispunjavaju istu želju i uživaju veću sreću u budućim takmičenjima.

Hvala saigračima sa kojima sam stekao prijateljstvo, pojedincima iz Saveza, novinarima i neumornim i vijernim navijačima koji su nas u stopu pratili i podržavali u svim rezultatima”, piše u saopćenju.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.