Poraz u Mrkonjić Gradu, Mladost uspješnija od Slobode

Sloboda nije uspjela u svom naumu da nakon poraza na domaćem terenu dojam popravi gostujućom pobjedom u Mrkonjić Gradu. Mladost je odlučnije ušla u utakmicu te su ostvarenu prednost iz prve četvrtine kontrolisali do kraja, pa čak i kada su gosti stizali rezultat, odolijevali su njihovim naletima čime su zadržali svoju prednost. Prema broju postignutih poena po četvrtinama, osim u već navedenoj prvoj dionici, mogli smo vidjeti rezultatski egal, ali na kraju je domaćin bio uspješniji.

Mladost je imala bolje otvaranje i odličnu šutersku noć koja je uvelike doprinijela njihovoj pobjedi pa su tako već u prvoj četvrtini imali značajnu prednost od 24:15. Gosti se u drugoj četvrtini bude, ali Mladost i dalje kontroliše rezultat koji je na poluvremenu glasio 43:36 za žute. Niti jedna od ekipa nije bila konstantna u svojoj igri zbog čega se Sloboda uspjela nekoliko puta približiti, no domaćin svojim šutevima sa distance i dalje održava prednost na kraju trećeg perioda od 64:56. Najbolju priliku gosti su imali u posljednjoj dionici kada su potpuno istopili prednost, ali snage za preokret nije bilo te je susret završen rezultatom 83:76.

Ekipa Mladosti zabilježila je odličan procenat šuta iz igre, posebice šuta za dva poena koji je bio na 58% u ovoj utakmici. Imali su četiri dvocifrena igrača po broju poena koji su ih vodili do pobjede, a najviše se ističe Stefan Lakić sa svoja 23 poena i svega dva promašaja iz igre. S druge strane, jedini raspoloženi u timu iz Tuzle bili su Jakov Mustapić koji je zabio 25 te Ibrahim Durmo koji je dodao 22 poena. Treba dodati kako je Mustapić odigrao svih 40 minuta uz šut za tri poena 3/3.

Tuzlaci ovim porazom prelaze u negativan omjer pobjeda i poraza koji je sada 4-5 dok je Mladost večeras upisala svoju treću pobjedu u ovoj sezoni. Zaostala utakmica protiv Bratunca koju je ekipa trebala odigrati sljedeće sedmice odgođena je zbog pozitivnih igrača na COVID-19 u redovima ekipe Bratunca, a Sloboda svoj sljedeći ligaški susret igra za vikend kada u Mejdan dolazi ekipa Leotara.

(OKK Sloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*