Mandatar Gutić obećao podršku privrednicima

Ove sedmice je mandatar za sastav nove kantonalne Vlade Bego Gutić, obavljao razgovore sa strankama koje čine parlamentarnu većinu u TK, kako bi se dogovorili oko prijedloga za nove ministre u Vladi TK. U međuvremenu je mandatar, boravio danas u prvoj zvaničnoj konsultativnoj posjeti, Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla.

Mandatar Gutić je ovom prilikom privrednicima predstvio svoj plan i program rada, iskazavši nadu za dobrom saradnjom u budućnosti. Prema njegovom prijedlogu, potrebno je uspostaviti tijelo, koje će raditi na svakondevnoj razmjeni informacija između privrednika i Vlade, a sve s ciljem poboljšanja stanja.

„Ja kao premijer ću dati punu podršku realnom sektoru, jer su to ljudi koji ovaj kanton mogu da izvuku iz krize. Moramo vidjeti šta je to što njima pravi probleme u normalnom poslovanju, vidjeti gdje su kočnice, a na vladama TK i FBiH je da oslobodimo te kočnice, i da omogućimo privrednicima da u narednom periodu prošire kapacitete, i uposle ljude koji ne rade“, kazao je Gutić.

Ovo je bila prilika da i sami privrednici daju svoje prijedloge i smjernice za djelovanje buduće Vlade Tuzlanskog kantona, kako bi se stanje u ovoj oblasti popravilo.

„Ono što je sigurno je da ćemo zajednički sa kantonalnom Vladom, insistirati na svim nivoima vlasti, da propise koji su kočnica razvoju privrede što prije odklonimo. Ovakav potez mandatara Gutića, da prvo dođe u komoru, ukazuje na činjenicu da realni sektor i privreda, imaju podršku buduće Vlade TK“, kazao je predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla Nedret Kikanović.

Sastanku su prisustvovali predsjednici odbora udruženja, i članovi Upravnog odbora Kantonalne privredne komore Tuzla.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*