Nihad Šehović, predsjednik Saveza udruženja vojnih penzionera u FBiH

Izvještajno-izborna skupština Saveza udruženja vojnih penzionera u FBiH održana je u Bihaću, a prezentirani su rezultati rada i aktivnosti tog saveza u prošloj godini te usvojen plan i program rada za ovu godinu.

Kao uvjet za održavanje te skupštine prethodile su sjednice skupština u vojnim udruženjima po kantonima.

Za predsjednika Skupštine izabran je Adnan Dupanović iz Udruženja vojnih penzionera USK-a, a za predsjednika Saveza udruženja vojnih penzionera Nihad Šehović iz Udruženja vojnih penzionera TK-a.

Sekretar Saveza Husein Šabić kaže Feni da je na sjednici u Bihaću zaključeno da će se nastaviti s aktivnostima na zaštiti stečenih prava vojnih penzionera s naglaskom na vojne penzije, stambenu problematiku i druga socijalno statusna pitanja.

– Kao poseban prioritet radit ću na otklanjanju posljedica po vojne penzionere nastalih primjenom Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambenooslobodilačkog rata – kazao je Šabić.

Savez, kako je rečeno, nastavlja s omasovljenjem članstva i objedinjavanjem vojnih udruženja u FBiH.

– Tako je u naš sastav pristupilo Udruženje penzionisanih vojnika u Oružanim snagama – kazao je on.

Nakon sjednice Skupštine upriličeno je i druženje vojnih penzionera te obilazak značajnih spomenika i područja u USK-u važnih za noviju historiju BiH.

(RTV7/ Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*