Milionski ugovor: Vahid Halilhodžić novi selektor Japana

Vahid Halilhodžić, proslavljeni bh. stručnjak dogovorio je saradnju sa Fudbalskim savezom Japana i preuzet će reprezentaciju Zemlje izlazećeg sunca uz godišnju platu od 2,2 miliona dolara.

Ovu informaciju objavio je japanski list Nikan sports, najavivši da će Halilhodžić i službeno biti postavljen za novog selektora na sjednici Izvršnog odbora tamošnjeg Saveza zakazanoj za 12. mart.

Vaha za Faktor.ba nije želio potrditi da je posao sa japanskim Savezom dogovoren, ali nije ni demantovao informaciju japanskih medija.

– Nemam komentar na pisanje japanskih medija. Sve će se znati do 15. marta – kazao je Halilhodžić za Faktor.ba.

Halilhodžić je prošlog ljeta sa reprezentacijom Alžira stigao do osmine finala Svjetskog prvenstva u Brazilu, gdje je eliminisan od kasnijeg šampiona Njemačke i to nakon produžetaka. Poslije Mundijala naš trener preuzeo je Trabzonspor, ali se nije dugo zadržao u Turskoj, s obzirom na to da je zbog loših rezultata sporazumno raskinuo ugovor.

Prethodni selektor Japana Javier Aguirre smijenjen je 4. februara zbog učešća u skandalu sa namještanjem utakmica u šapmpionatu Španije prije četiri godine.

(Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*