Vozači oprez: Srušeno drvo obustavilo saobraćaj na Karauli, prolaze samo manji automobili

Otežan saobraćaj zbog velikih količina snijega na putu M-18 Tuzla – Sarajevo, od prije nekoliko sati je dodatno zakomplikovalo i drvo, koje je pod težinom sniježnog pokrivača palo na saobraćajnicu na prevoju Karaula.
-Čekali smo više od sat vremena, nakon čega je došlo interventno vozilo putne službe sa radnicima koji su isjekli grane da mogu prolaziti mala vozila. Da se drvo u potpunosti ukloni sa ceste još će se morati čekati. Stvorila se velika kolona sa obje strane, a mi smo iz pravca Tuzle prošli oko 11.30 h – rekao  je za portal Tuzlainfo Sead M. koji  je i poslao  fotografiju sa lica mjesta.

Također, u  toku je čišćenje odrona na lokalitetu Begov Han na magistralnom putu M-17 Žepče-Nemila, a na tom lokalitetu vozila se povremeno propuštaju  naizmjenično, jednom trakom, uz kraće zastoje.

Zbog jakog vjetra koji stvara sniježne nanose potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnim putevima Livno-Šuica-Kupres, Šuica-Tomislavgrad-Posušje i Glamoč-Mlinište, kao i na regionalnim putevima Mokronoge-Ravno, Mihalji-Blidinje i Kupres-Šipovo.

Na vozače se apaleuju da na put ne kreću ukoliko za to nemaju važnije razloge.

(Tuzlainfo/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*