Jubilarna Tuzlanska biciklijada 28. 08. 2022.

Biciklistički klub Tuzla, u saradnji sa generalnim sponzorom M-BIKE SHOP te ostalim sponzorima i prijateljima događaja, ove godine organizuje jubilarnu 10. TUZLANSKU BICIKLIJADU za sve građane Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine.

Mjesto okupljanja bit će plato Stupine od 08:00 sati u nedjelju 28. Augusta. Tradicionalna Biciklijada je rekreativni događaj koji privlači građane svih uzrasta. Cjelodnevno druženje porodica, promocija zdravog načina života, ekologije i sporta glavni je cilj organizatora. Povodom toga prije samog početka Biciklijade pripremili smo za naše najmlađe učesnike Dječiju biciklijadu.

Predviđena dužina vožnje je 14 kilometara. Biciklisti će se kretati rutom:

Stupine – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine.

Pozivamo sve koji žele učestvovati da se što je prije moguće prijave putem prijavnog obrasca na Web stranici Tuzlanske biciklijade www.tuzlanskabiciklijada.ba

Program ovogodišnje biciklijade:

08:00h – 10:30h   Dolazak i prijavljivanje učesnika

10:30h                   START – Dječija biciklijada

10:50h                   Obraćanje organizatora

11:00h                   START – Tuzlanska biciklijada

12:30h                   Osvježenje

13:00h                   Izvlačenje dobitnika i dodjela nagrada

Sve učesnike očekuje odlična cjelodnevna zabava i bogat nagradni fond. Nagrade se dodjeljuju po sistemu tombole, izvlačenjem startnog broja učesnika. Za najsretnije učesnike obezbijedili smo 3 bicikla i još mnogo ostalih nagrada. Dosadašnje biciklijade okupile su značajan broj učesnika – rekreativaca i protekle su u odličnoj atmosferi, što predstavlja veliku odgovornost za organizatore da svaku narednu “Tuzlansku Biciklijadu” podignu organizaciono na viši nivo. Ove godine očekujemo rekordan broj učesnika obzirom da se radi o jubileju.

Novo na jubilarnoj 10. Tuzlanskoj biciklijadi je izložbe retro bicikala. Izložba će biti upriličena na platou Stupina. Posjetioci će biti u mogućnosti da vide kako su bicikli nekada izgledali i kakvu su opremu tada na sebi imali. Iako na prvi pogled nema mnogo razlike između retro i današnjih bicikala, kada malo bolje obratimo pažnju vidimo da ipak ima npr. materijal od kojeg su izrađeni, kočioni sistem, položaj sjedenja i još dosta toga.

Činjenica, retro bicikli su danas prava rijetkost zato su se mnogi proizvođači odlučili da naprave moderno biciklo sa retro izgledom. Ovim putem pozivamo sve građane koji imaju retro bicikl da ga izlože i pokažu dio historije na dan najveće biciklijade do sada.

Bez obzira kakav bicikl vozite i volite, ova izložba će vam sigurno izmamiti nostalgični osmijeh na lice.

Svi učesnici učestvuju na vlastitu odgovornost te preporučujemo da svi nose kacige, rukavice, te da imaju ispravna bicikla, a djeca da imaju pratnju roditelja – staratelja.

Živi ekologično – Vozi ekonomično

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*