Musemić: Ako igrači budu imali pristup kakav je bio u prethodne dvije utakmice, ne bismo trebali imati problema!

Pred Crveno – crnim je ovog vikenda novi težak premijerligaški izazov. Slobodi na  Tušanj dolazi ekipa Olimpica, trenutno petoplasirana ekipa tabele. Popularni Vukovi tradicionalno dobro igraju na  travnjaku Slobode, no posljednje igre Crveno – crnih daju optimizam da će ovoga puta Olimpic teško doći do bodova.

„Olimpic je tradicionalno neugodan, ali nakon dvije utakmice koje smo odigrali daju nam za pravo da možemo napraviti pozitivan rezultat. Ako igrači budu imali pristup kakav je bio u prethodne dvije utakmice, ne bismo trebali imati problema“, poručio je na današnjoj konferenciji za medije Husref Musemić, šef struke Crveno – crnih.

Musemić ističe da je njegov tim u blagoj prednosti zbog činjenice da su Vukovi zbog utakmica Kupa BiH možda potrošeni, no bez obzira na to poziva na maksimalnu ozbiljnost i zalaganje svojih igrača.

„Svaki tim je opasan koliko mu dozvoliš da bude opasan. Olimpic nas neće zavarati zbog golova koje je primio od Zvijezde u kupu. Prvenstvena utakmica je nešto sasvim drugo“, kaže šef struke Musemić.

Velika opasnost po mrežu Olimpica biće Muhamed Mujić koji je u pripremama pokazao zavidnu formu. On je nekada nastupao za Vukove, a uoči ovog meča poručuje:

„Ovo nam je jedna od važnijih utakmica u prvenstvu. Idemo na pobjedu koja će nam donijeti mir pred dvosedmičnu prvenstvenu pauzu.“.

Protiv Olimpica Musemić neće moći računati na stopera Jasmina Moranjkića koji je u utakmici sa Čelikom povrijedio zadnju ložu. S druge strane, Stefan Čolović je odradio suspenziju i konkurisaće za sutrašnji meč.

Utakmica Sloboda – Olimpic igra se sutra (subota, 21. mart) sa početkom od 15:30 sati.

Zbog meča mladih selekcija BiH i SAD-a i prvenstvene pauze, naši prvotimci će naredne sedmice otputovati na petodnevne mini pripreme. Planirano je odigravanje jednog prijateljskog meča kako bi se tim što bolje pripremio za gostovanje kod Širokog Brijega 4. aprila.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*