Skupština Tuzlanskog kantona danas o izmjenama Zakona o unutarnjim poslovima TK

Skupština Tuzlanskog kantona danas razmatra izmjenu Zakona o unutrašnjim poslovima TK.

Na šestoj sjednici Skupštine TK na dnevnom redu je i Zakon o obrazovanju odraslih.

Pored navedenog bit će razmatrana i Analiza stanja i potreba za neprofitno socijano stambeno zbrinjavanje lica u stanju socijalne potrebe.

Skupština će razmatrati i Izvještaje o radu u 2014.godini: Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, te o radu Kantonalnog zavoda za pružanje pravne pomoći, zatim o radu Kantonalne uprave civilne zaštite i o radu Kantonalne agencije za privatizaciju sa Finansijskim izvještajem Kantonalne agencije za privatizaciju.

Danas će biti razmatran i Izvještaj o izvršenoj reviziji finansijskih izvještaja Budžeta Tuzlanskog kantona za 2013. godinu i Programa mjera za otklanjanje propusta i nepravilnosti u finansijskim izvještajima Budžeta Tuzlanskog kantona za 2013. godinu konstatovanih od strane Ureda za reviziju institucija Federacije Bosne i Hercegovine.

Bit će razmatrana i Informacija o stanju predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja u školskoj 2013/2014. godini, te Informacija o ostvarenim rezultatima deminiranja i uništavanja neeksplodiranih ubojitih sredstava na području Tuzlanskog kantona u 2014. godini.

Zatim će biti razmatrane i Odluka o imenovanju Nezavisnog odbora i Odluka o razrješenju člana Komisije za koncesije.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*